Vakfımızın kurucularından ve Mütevelli Heyeti başkanlarından merhum Hulusi Çetinoğlu'nu 09.02.2024 tarihinde vefatının sene-i devriyesinde vakıf merkezinde düzenlenen programla anıldı. Konuşmacı: Oğuz Çetinoğlu, Moderatör: Kemal Özpınar
Vakfımızın değerli kurucularından Hulusi Çetinoğlu’nun vefatının 28. sene-i devriyesinde 9 Şubat 2024 Cuma günü saat 16.00’da Türkiye Milli Kültür Vakfı’nda anma programı gerçekleştirildi. Anma programına Çetinoğlu ailesinin yanı sıra vakfın mütevelli heyeti üyeleri, vakfın kurucu üyeleri, vakfın bursiyerleri ve misafirler katıldı. Anma programının açılış konuşması Türkiye Milli Kültür Vakfı Genel Müdür yardımcısı Mehmet Selim Akiş tarafından yapılarak programın akışı dinleyicilere aktarıldı. Ardından Türkiye Milli Kültür Vakfı Genel Müdürü Kemal Özpınar, Hulusi Çetinoğlu hakkında konuşma gerçekleştirdi. Özpınar, konuşmasında Hulusi Çetinoğlu’nun hayatına dair anektodlar ve özellikle vakıf bünyesinde yaptığı ve yapmayı düşündüğü değerli işlerden, etkinliklerden bahsetti. Kendisi ile Çetinoğlu arasında geçen bazı özel anektodları ilk defa dile getirdi. Sonrasında Hulusi Çetinoğlu’nun kardeşi Oğuz Çetinoğlu’nun bir konuşması gerçekleşti. Oğuz Çetinoğlu konuşmasında Hulusi Çetinoğlu hakkında hazırladığı kitabın oluşum sürecini dile getirdi. Kitapta abisine dair yer alan bazı hikayelerin detaylarını dinleyicelerle paylaştı. Oğuz Çetinoğlu sonrasında Hulusi Çetinoğlu ile olan hatıralarından ve Hulusi Çetinoğlunun yaşamı boyunca karşılaştığı bazı zorluklardan bahsetti.
Programın sonunda ise Hulusi Çetinoğlu için kısa bir Kur’an tilaveti yapıldı. Kur’an tilavetinin ardından başta Hulusi Çetinoğlu olmak üzere Türkiye Milli Kültür Vakfı kurucuları, günümüze kadar vakıfta görev yapanlar ve katılım gösteren herkes için dualar yapıldı. Anma programının bitiminde ise Hulusi Çetinoğlunun ruhuna katılımcılara helva dağıtımı gerçekleştirildi.
---
Hulusi ÇETİNOĞLU kimdir?
1928 yılında Arhavi'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesinden mezun olduktan sonra, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Türkiye Petrollerinde çeşitli görevlerde bulundu. Sümerbank İdare Meclisi Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 1970 yılında özel sektöre geçti ve Çelik Endüstrisi T.A.Ş.de Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu üyeliği, Parsan A.Ş.de Murahhas Azalık yaptı. Borusan Holding Başkan Vekilliğinden emekli oldu. Bu görevlerinin yanı sıra Ereğli Demir ve Çelik fabrikalarında İdare Meclisi Başkan Vekilliği, Asil Çelik Sanayi İdare Meclisi üyeliği, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliği, Makine Mühendisleri Odası Sekreter Üyeliği ve Başkan Vekilliği, ASO ve İSO Meclisi Üyeliği, TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve MESS Başkanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Milli Kültür Vakfı ve Türk Kültürüne Hizmet Vakfı kurucu üyesi olarak Başkanlıklarını yürüttü. 1995 yılında vefat etti.